Flickr Facebook instagram-ico

Change language:

  • Der historia lever og sjela får fred
  • Der historia lever og sjela får fred
  • Frokostbord

Hos oss møtes vår historie med vår omsorg for vår felles framtid

På Fretheim Hotel tilbyr vi våre gjester førsteklasses service og komfort i ett historisk miljø i ett av verdens mest naturskjønne områder.

Vi har ett sterkt ønske om å bevare og levendegjøre vår rike og spennende historie samtidig som vi gjør vårt ytterste for å ivareta og påvirke minst mulig av vårt miljø og naturen rundt oss. Vi er derfor stolte medlemmer av Miljøfyrtårn, Norges mest anvendte sertifiseringssystem for virksomheter som vil ta sitt miljøarbeid og samfunnsansvar på alvor.

Grønn Konferanse 

I desember 2018 ble Fretheim Hotel sertifisert som tilbyder av Grønne Konferanser. Det er stiftelsen Miljøfyrtårn som foretar denne sertifiseringen. I samarbeid med konferansearrangør/kunden er målet å redusere klima og miljø belastningen rundt konferansen/møtet. Bransjekravet Grønne Konferanser ble lansert i 2012 med Miljøfyrtårnsertifiserte hoteller som målgruppe. En egen sjekkliste som følger krav til grønne konferanser må fylles ut i forkant, for å påse at kravene følges. Konferanser på Fretheim Hotel blir gjennomført i tråd med retningslinjene, som innebærer blant annet fokus på økologisk mat, minimal bruk av rødt kjøtt, og menyer tilpasset sjømatguiden til WWF. Alle kan arrangere konferanse hos oss, men for å dokumentere eller invitere til "Grønn Konferanse"  må arrangøren enten være miljøsertifisert eller dokumentere at man jobber for å bli det. Slik sett stiller tilbyder av Grønne Konferanser og bestiller større krav til hverandre.

Vi anbefaler for eksempel våre konferanse deltakere å reise kollektivt til Flåm om det er mulig. Fra Oslo og Bergen er Bergensbanen og Flåmsbana ett godt og miljøriktig alternativ. Dersom man under konferanse oppholdet ønsker aktiviteter, er en båttur på Nærøyfjorden, som er på Unescos verdsarvliste ett godt alternativ. Man reiser da selvfølgelig med det nyeste, batteridrevne og mest innovative fartøyet på fjorden;  Future of The Fjords. 

Ta gjerne kontakt med oss for ytterligere informasjon rundt vårt "Grønne Konferanse" konsept. 

Grønn konferanse 

 

Sitemap